HomeWaar zit je klacht? › Voet

Blessure aan je voet

Blessures aan je voet kunnen acuut of geleidelijk ontstaan. Na een verkeerde landing, een val waarbij de voet in de grond blijft staan (snowboarden/voetbal), of als iets of iemand met grote kracht op je voet terecht komt, kan er een bot breken of een band of pees inscheuren. De voet heeft veel verschillende botten die, als ze breken, verschillend behandeld worden. Een goede diagnose is daarom belangrijk.

Wat nu?
In de volgende gevallen raden we je aan om contact op te nemen met de Spoedeisende Hulp of de huisarts(enpost):

  • Een breuk van het sprongbeen. Deze moet vaak operatief behandeld worden.
  • Een breuk van de middenvoetsbeentjes en/of grote teen. Deze worden vaak behandeld met gips (en een stevige schoen met een stugge zool).
  • Bij snelle zwelling/blauwe plekken en het niet meer op de voet kunnen staan na een val/verkeerde landing of als iets of iemand op de voet terecht is gekomen.
  • Bij kalkspatjes op botstukken. Botten kunnen klachten geven, bijvoorbeeld bij draaien en keren, door inklemming van de kalkspatjes. Soms moeten deze operatief worden verwijderd.

Maak in de volgende gevallen een afspraak bij SportmedX:

  • Voetblessure door overbelasting. Vaak ontstaat deze blessure geleidelijk. Eerst heb je alleen aan het einde van een zware training of wedstrijd klachten en erna, daarna kan je er ook in je dagelijks leven last van krijgen. Relatieve rust en gerichte oefentherapie zijn dan vaak de beste behandeling. Maak hiervoor een afspraak bij SportmedX.
  • Een afwijkende stand van de voet (een doorgezakt lengte- of breedtegewelf) kan leiden tot overbelasting van de teengewrichten of van de zenuwen die hier tussendoor lopen. Een injectie en steunzolen om de stand van de voet te verbeteren en te ontlasten zijn dan mogelijke behandelopties. Ook hiervoor kun je een afspraak maken bij de specialisten van SportmedX.
© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services