HomeWaar zit je klacht? › Onderbeen

Blessure aan je scheenbeen

De bekendste en meest voorkomende blessure aan het scheenbeen is de overbelasting van het beenvlies, ook wel een mediaal tibiaal stress syndroom genoemd. De klachten variëren van lichte pijn en stijfheid na het sporten, tot een continu aanhoudende pijn die alleen verdwijnt als je een lange tijd niet hebt getraind.

Deze blessure wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, bijvoorbeeld door te enthousiast trainen of te weinig rust tussen de trainingen. Ook door sporten op een harde ondergrond in combinatie met de verkeerde schoenen kun je klachten krijgen. Soms is aanleg of een onevenwichtige spieropbouw de oorzaak van een mediaal tibiaal stress syndroom.

Het is goed om te laten kijken naar je schoeisel en of het geschikt is voor de sport die je beoefent en de ondergrond waarop je sport. Als je blessure wordt veroorzaakt door verschil in beenlengte, kun je met een inlegzooltje veel corrigeren. Daarnaast kun je, naast een goede warming-up en afhankelijk van de oorzaak, verschillende maatregelen nemen om klachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

Wat nu?
Bij een blessure aan je scheenbeen raden wij je aan om een afspraak te maken bij één van onze specialisten, zodat wij je kunnen adviseren over de beste aanpak en behandeling. 

Heb je geen verwijzing? Dan raden wij je aan om een verwijzing aan te vragen via je huisarts. Als voorbereiding kun je het intakeformulier downloaden, invullen en versturen naar info@sportmedx.nl, of neem het mee naar je consult.

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services