HomeBlessure › Voorkomen

Blessure voorkomen

Of je nou van plan bent om te beginnen met sporten, net bent begonnen of al een doorgewinterde sporter bent, een blessure wil je voorkomen. Dat doe je onder andere door verantwoord te sporten. Heb je al beginnende klachten? Dan kun je terecht bij één van onze specialisten tijdens de spreekuren.

Om te beginnen is het goed om te weten welke sport geschikt voor jou is. Is jouw lichaam bijvoorbeeld gebouwd voor hardlopen? Of juist voor tennis, voetbal of een andere sport? Dit is bij uitstek een vraag die onze sportartsen kunnen beantwoorden. Maak daarom een afspraak voor een sportmedisch advies op maat.

Als we het hebben over verantwoord sporten, mag goed schoeisel niet ontbreken. Met sportschoenen die zijn afgestemd op jou en de sport die je beoefent, kun je blessures helpen voorkomen. Let bijvoorbeeld op de juiste schokdemping en houd rekening met de ondergrond waarop je traint. Maak voor een goed advies een afspraak bij onze podoloog. Ook voor de juiste loophouding door middel van een loopanalyse kun je bij de podoloog terecht.

Als je weet welke sport bij je past en je hebt de juiste sportuitrusting, is het belangrijk om goed van start te gaan. Hiervoor kun je terecht bij onze sportartsen. Zij stellen o.a. een individueel trainingsschema voor je op. Maak direct een afspraak.

Om verantwoord en effectief sporten te sporten, train je in de juiste hartslagzones en weet je waar je omslagpunt ligt. Tijdens een sportmedisch onderzoek wordt dit inzichtelijk gemaakt. Er zijn verschillende soorten sportmedische onderzoeken. Neem contact met ons op voor een goed en persoonlijk advies over het onderzoek dat het best aansluit op jouw vragen en wensen.

Kijk voor meer informatie over het voorkomen van blessures ook bij:

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services