Vergoedingen Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde wordt in sommige gevallen vergoed vanuit de basisverzekering, maar afhankelijk van het onderzoek kan dit ook vallen onder de aanvullende verzekering. We leggen je uit waar je rekening mee moet houden.

Selecteer je verzekeraar:

Let op: ons vergoedingenoverzicht is slechts een hulpmiddel. Wil je zeker zijn van jouw vergoeding voor sportgeneeskunde, check dan altijd je eigen polis.

Wil je een afspraak maken bij de sportarts?

Welke kosten worden vergoed door de basisverzekering?

Consulten tijdens het sportspreekuur en het spreekuur van de sportarts worden vergoed vanuit de basisverzekering, mits je een verwijsbrief hebt van je huisarts of een ander medisch specialisme. De factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Als je je eigen risico nog niet hebt verbruikt, dan betaal je de kosten geheel of gedeeltelijk vanuit je eigen risico.

Welke kosten worden vergoed door de aanvullende verzekering?

Sportmedische onderzoeken en sportmedische keuringen worden vergoed door de aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van je eigen risico. De hoogte van het bedrag dat wordt vergoed, hangt af van je aanvullende verzekeringspakket. Bekijk je polis om te zien hoe hoog jouw vergoeding is.

Wanneer valt een consult onder de basisverzekering en wanneer onder de aanvullende verzekering?

Sinds sportgeneeskundige zorg onder de basisverzekering valt, ontstaan er soms onduidelijkheden over de factuur. In principe geldt dat als er sprake is van een zorgvraag, klacht of probleem, de kosten uit de basisverzekering worden vergoed. Je betaalt dan wel eigen risico. Als er geen duidelijke zorgvraag is, dan zal de sportarts zo snel mogelijk duidelijkheid geven of het consult onder de basisverzekering, aanvullende verzekering of eigen rekening valt. Als er geen sprake is van een zorgvraag, dan vallen de kosten altijd onder de aanvullende verzekering (of voor eigen rekening als je hiervoor niet aanvullend bent verzekerd).

Op basis van de verwijzing van je huisarts gaan wij er vanuit dat de kosten voor het consult bij de sportarts uit de basisverzekering vergoed zullen worden. Dit betekent dat je een eigen risico moet betalen, als je hier eerder dit jaar nog geen aanspraak op hebt gemaakt. De mogelijkheid bestaat echter dat de sportarts tijdens het consult constateert dat er geen sprake is van een consult dat thuishoort in de basisverzekering. Dit kan betekenen dat de kosten door jezelf of vanuit je aanvullende verzekering betaald moeten worden. De sportarts zal je hierover tijdens het consult informeren.

Anderen bekeken ook:

 • Contact

  Neem contact met ons op via het contactformulier.

  Lees meer
 • Tarieven

  Een sportmedisch onderzoek richt zich op het behandelen en voorkomen van blessures en het verbeteren van prestaties bij zowel beginnende als ervaren sporters.

  Lees meer
 • Sportmedisch Onderzoek

  Een sportmedisch onderzoek richt zich op het behandelen en voorkomen van blessures en het verbeteren van prestaties bij zowel beginnende als ervaren sporters.

  Lees meer
 • Sportmedische Keuring

  Een sportmedische keuring is een keuring die u moet ondergaan voordat u kunt beginnen aan bepaalde sporten.

  Lees meer
 • Lichamelijk onderzoek

  Een lichamelijk onderzoek is een onderzoek waarbij wordt gekeken naar meerdere aspecten van het lichaam.

  Lees meer
 • Duikkeuring

  Bij een duikkeuring wordt je onderzocht op medische kwalen waar je onder water last van zou kunnen krijgen.

  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: