HomeAdvies › Verantwoord sporten

Verantwoord sporten

Blessures kunnen op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door overbelasting. De belasting is dan gedurende een langere periode groter dan de belastbaarheid. Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom richt SportmedX zich niet alleen op het behandelen van blessures, maar we adviseren ook over verantwoord sporten om blessures te voorkomen.

Verantwoord beginnen met sporten
Nederlanders sporten gelukkig steeds meer. Een goede ontwikkeling, want regelmatig sporten is goed voor lichaam en geest. Het helpt lichamelijke klachten en stress te voorkomen (en te bestrijden).

Wil je beginnen met sporten en ben je 30 jaar of ouder? Dan is te hard van stapel lopen één van de risico’s. Maar een te voorzichtige start is ook weer niet nodig. Laat je daarom goed adviseren vóór je begint met sporten voor een verantwoorde start en een kleinere kans op blessures. Bij SportmedX helpen we je als beginnende sporter goed op weg. Wij testen je lichamelijke conditie en adviseren je over geschikte sporten en de beste trainingsopbouw. Kijk voor het aanbod in het overzicht van onze sportmedische onderzoeken en sportkeuringen. Heb je een aanvullende verzekering? Dan wordt een sportmedisch onderzoek in veel gevallen vergoed. Kijk ook in het overzicht voor de andere vergoedingen.

Wil je weten hoe jij verantwoord kunt sporten en wil je advies van onze specialisten? Kijk dan welke spreekuren worden gehouden bij een SportmedX locatie bij jou in de buurt of maak direct online een afspraak.

Tips en advies voor ervaren sporters
Ben je inmiddels een ervaren sporter? SportmedX is ervaren in de begeleiding van topsporters. Je kunt bij ons terecht voor tips en advies over verantwoord sporten. Daarnaast helpen we je graag om je prestaties te verbeteren.

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services