HomeWaar zit je klacht? › Onderarm

Blessure aan je onderarm

Blessures aan je onderarm kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan om een spierscheur (ruptuur), of een fractuur. Het kan ook komen door overbelasting van de onderarm en daardoor optredende pees- of spierklachten. Bij een ruptuur of fractuur zijn de klachten pijn, krachtverlies en functiebeperking. Bij een overbelastingsblessure sluipen de klachten er vaak in en nemen toe als er niet op tijd rust wordt genomen. Als er sprake is van een complete scheur is vaak een operatieve behandeling nodig. Bij overbelastingsklachten hangt het af van de oorzaak wat de therapie is. Na een operatie volgt meestal een langdurige revalidatie.

Wat nu?
Neem bij acute klachten of verdenking op een fractuur of ruptuur contact op met de Spoedeisende Hulp of de Huisartsenpost voor een specialistische behandeling.

Bij verdenking van een overbelastingsblessure raden we je aan om een verwijzing te vragen bij de huisarts voor een afspraak op het spreekuur van de sportarts. De behandeling is afhankelijk van het soort en de complexiteit van de blessure. Als voorbereiding kun je het intakeformulier downloaden, invullen en versturen naar info@sportmedx.nl, of neem het mee naar je consult.

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services