Welke zorgverzekering kies je voor sportmedische zorg?

Rond deze tijd van het jaar is het moment weer aangebroken om te bepalen of je huidige zorgverzekering ook volgend jaar nog het beste bij je past. Het loont echt om de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars te vergelijken, maar dit kan ook een tijdrovende klus zijn. Goed nieuws! Sportzorg.nl heeft het meeste werk al voor je gedaan. Op www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg vind je een overzicht met de vergoedingen voor Sportzorg uit de aanvullende verzekering. Of download het overzicht.

Hoe zat het ook alweer?
Sportmedische zorg wordt verricht door sportartsen. Zij zijn er voor jong en oud, recreatieve en topsporter en voor zowel minder validen als mensen met chronische ziekten, zoals artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en astma. Diensten verricht door de sportarts worden vergoed vanuit zowel de basis- als aanvullende verzekering.

Basisverzekering

  • Voor iedereen die klachten heeft tijdens sport, beweging of inspanning: klachten aan het bewegingsapparaat, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining, vermoeidheid.
  • Voor iedereen die een chronische aandoening heeft en de conditionele belastbaarheid wil of moet verbeteren.

Voor deze klachten kun je, na doorverwijzing van de huisarts of specialist, terecht bij de sportarts.

Aanvullende verzekering

  • Sportmedische onderzoeken (sportkeuringen). Je ervaart geen klachten, maar wilt je prestaties verbeteren of wilt weten of je een sportieve uitdaging wel aankunt.
  • Sportmedische begeleiding (trainingsadvies en individueel trainingsschema o.b.v. uitkomsten sportmedisch onderzoek).
  • Verplichte sportkeuring door een sportbond.

Voor diensten uit de aanvullende verzekering heb je geen doorverwijzing nodig van een huisarts.
 

 

 

 

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services