Start Sportspreekuur Almelo

Met ingang van 8 januari 2018 is het sportspreekuur in Almelo van start gegaan. SportmedX houdt hier, samen met chirurgen coöperatie Chirco en fysiotherapiepraktijk van Iersel, iedere maandagmiddag spreekuur van 14.00 – 16.30 uur. Tijdens dit multidisciplinaire spreekuur is de sportarts van SportmedX een vaste waarde. Daarnaast is er een traumachirurg en een sportfysiotherapeut aanwezig. Samen zien zij patiënten om sneller tot een betere diagnose en behandeling te komen.

Het sportspreekuur is bedoeld voor patiënten die graag willen beginnen met sporten, het sporten weer willen oppakken, of last hebben van langdurige blessures. Met name bij sportblessures die verschillende oorzaken kunnen hebben (bijvoorbeeld een liesblessure), of waarbij de behandeling van verschillende specialisten nodig is, biedt het sportspreekuur een uitkomst. Dat kunnen zowel langdurige klachten zijn die onvoldoende herstellen; of acute klachten waarbij snelle beoordeling gewenst is. Daarnaast biedt het spreekuur de mogelijkheid om met korte wachttijden radiologisch onderzoek en/of operatieve behandelingen uit te voeren.

Disciplines sportspreekuur

  • Sportarts: Bas Veger
  • Traumachirurgen: Wouter ten Cate en Jan Kootstra
  • Sportfysiotherapeut: Marina Scheepbouwer

Kosten en vergoeding
Het multidisciplinaire sportspreekuur valt onder medisch specialistische zorg in de basisverzekering. Daarnaast wordt er een consult fysiotherapie in rekening gebracht. Heb je een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie? Dan kun je het consult fysiotherapie ook indienen bij de zorgverzekeraar.

Afspraak maken
Voor een afspraak bij de sportfysiotherapeut heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Wil je een afspraak maken voor het multidisciplinaire sportspreekuur, waarbij je ook wordt gezien door een sportarts en een traumachirurg? Dan is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Voor het multidisciplinaire sportspreekuur kun je een afspraak maken via SportmedX Almelo, tel: 053 43 43 888.
Neem voor een afspraak bij sportfysiotherapeut contact op met Fysiotherapiepraktijk van Iersel.

© 2018 SportmedX | Webdesign: HPU internet services