Sportarts Bas Veger benoemd tot medisch coördinator SportmedX

Met ingang van 1 december 2016 is sportarts Bas Veger benoemd als medisch coördinator van SportmedX. In deze rol vertegenwoordigt hij de vakgroep sportartsen binnen SportmedX.

Medisch coördinator en sportarts
Als medisch coördinator is Bas de woordvoerder van de sportartsen binnen SportmedX richting het management, andere specialisten en paramedici. Tevens is hij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de samenwerking met andere specialismen en de sportartsen onderling. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de medische processen in alle vestigingen in goede banen worden geleid.

Naast zijn nieuwe rol als medisch coördinator, blijft Bas Veger werkzaam als sportarts bij SportmedX, wat een absolute meerwaarde is. "Sportgeneeskunde is het vak waarbij eigenlijk alle aspecten van de geneeskunde samenkomen: houding en bewegingsapparaat, hart, longen, interne organen, maar ook fysiologie en de psychologie. Dat maakt de sportarts tot generalist”, aldus Bas Veger.

Bas is werkzaam geweest voor verschillende sportclubs, zoals American Football club 'The Amsterdam Admirals' en volleybalclub 'Omniworld Almere'. Hij is daarnaast als bondsarts betrokken geweest bij de KNSB en als teamarts bij de Olympische Winterspelen in Turijn. Bas is gespecialiseerd in: 

  • Sportgeneeskunde
  • Duikgeneeskunde
  • Inspanningstesten met ademgasanalyse
  • Behandeling van liesblessures


SMA Oost Nederland

Samen met sportarts Henk-Jan Klooster richtte Bas Veger in 2010 SMA Oost Nederland op, dat met ingang van 1 september 2016 officieel is opgegaan in SportmedX. Met SMA Oost Nederland bouwde Bas een uitgebreid netwerk op en ging directe samenwerkingsverbanden aan met diverse specialisten en ziekenhuizen in de regio.

 

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services