PRP behandelingen

Naar aanleiding van de goede resultaten van de behandeling met plaatjesrijk bloedplasma (PRP), die we sinds 2015 bij SportmedX in Doetinchem aanbieden, gaan onze sportartsen deze behandeling binnenkort ook uitvoeren bij de SportmedX locaties in Apeldoorn, Enschede en Goes.

Een PRP behandeling is vooral geschikt voor mensen die last hebben van lichte tot middelzware slijtage/kraakbeenverlies van de knie, oftewel een (beginnende) artrose. Dit komt niet alleen voor bij de ouder wordende mens, maar kan ook het gevolg zijn van een ongeval, sportblessure, overbelasting of eenzijdige belasting. Hoewel het in theorie in alle gewrichten kan voorkomen, richten we ons met name op de knie en de enkel.

Bij een PRP behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed (15 ml) met een speciaal ontwikkelde injectiespuit uit een ader in de arm afgenomen. Daarna wordt het bloedplasma gescheiden door middel van een ‘centrifugeertechniek’. Het bloedplasma bestaat volledig uit (actieve) lichaamseigen cellen in een geconcentreerde vorm. Dit wordt vervolgens (bij dezelfde persoon) in het beschadigde gewricht geïnjecteerd. De geïnjecteerde bloedplaatjes bevatten groeifactoren die de artrose of het kraakbeenverlies tot rust brengen, de pijn helpen verminderen en de functionaliteit verbeteren.

PRP behandelingen
© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services