Laat je medisch keuren voor de Alpe d'HuZes 2017!

De voorbereidingen voor Alpe d’HuZes zijn alweer in volle gang! Ga je dit jaar ook de berg op? Laat je dan tegen een gereduceerd tarief medisch keuren bij SportmedX!

Sportarts Marijke Thunnissen gaat dit jaar mee met het medisch team legt uit waarom een medische keuring voor de deelnemers aan de Alpe d’HuZes zo belangrijk is:

“Het beklimmen van de Alpe D’HuZes is een niet te onderschatten inspanning voor het lichaam, zeker als je meerdere keren omhoog wilt gaan. Een gedegen voorbereiding hoort hierbij, van regelmatig trainen, goed eten tot het rijklaar maken van je racefiets. Maar minstens zo belangrijk is het om te laten checken of je lichaam een dergelijke inspanning aan kan. Het dringende advies is dan ook om voor deelname aan de Alpe D’HuZes een sportmedisch onderzoek te laten verrichten door een sportarts.”

“Er wordt tijdens zo’n onderzoek onder andere gekeken of er aanwijzingen zijn voor onderliggende hartaandoeningen. Deze kunnen namelijk tot gevaarlijke situaties leiden tijdens de beklimming van de Alpe D’Huez, met alle gevolgen van dien, ook al heb je nooit eerder klachten ervaren(!). Daarnaast worden er ook trainings- en voedingsadviezen gegeven wanneer je kiest voor een inspanningstest met hartfilmpje (en eventueel ademgasanalyse). Zorg dus dat zowel je fiets als jijzelf goed voorbereid aan de start verschijnen, om dit bijzondere evenement optimaal te kunnen ervaren!”

Kijk voor meer informatie over de tarieven op keuring Alpe d'HuZes.

Laat je medisch keuren voor de Alpe d'HuZes 2017!
© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services