Annatommie mc en SportmedX starten gezamenlijk sportspreekuur

Met ingang van woensdag 21 juni 2017 slaan Annatommie mc en SportmedX de handen ineen om sporters met blessures uit de regio Noord-Holland, sneller te voorzien van een diagnose en doeltreffende behandeling. De partijen openen een gezamenlijk sportspreekuur bij Annatommie mc in Amstelveen. Ex-profvoetballer John Heitinga zal als eerste patiënt een sportmedisch onderzoek ondergaan op de feestelijke opening.

Op het multidisciplinaire spreekuur wordt de patiënt gezien door een team van specialisten, waaronder een orthopedisch chirurg, sportarts en fysiotherapeut. Beide partijen gaan met veel enthousiasme de samenwerking aan. Rob Sollie, orthopedisch chirurg Annatommie mc, licht toe: "Zowel Annatommie mc als SportmedX hebben een hart voor sport en bewegen. Ons doel is om alle sporters in de regio Noord-Holland verantwoord te laten sporten en bij blessures weer snel op de been te helpen. Het spreekuur is zo ingericht dat we de patiënt vanuit ieder specialisme kunnen adviseren, begeleiden, onderzoeken of behandelen. Dat maakt het uniek." Marijke Thunnissen, sportarts Sportmedx, is tevens positief. "Ik vind dat iedere patiënt recht heeft op een topsportbehandeling. Met deze samenwerking kunnen we effectiever handelen wat in mijn optiek resulteert in duurzaam bewegen en een snellere sporthervatting."

Gezamenlijke deelname Alpe d'HuZes
Als onderdeel van de sportieve samenwerking tussen Annatommie mc en SportmedX is er focus voor ondersteuning van goede doelen en diverse sportverenigingen. Een voorbeeld hiervan is de deelname als medisch team bij de Alpe d'HuZes. Zo hebben Marijke Thunnissen en Rob Sollie de berg getrotseerd en medische ondersteuning geboden tijdens dit evenement.

Feestelijke opening door John Heitinga     
Op woensdag 21 juni vanaf 16.30 uur wordt het partnership feestelijk beklonken. Nadat de  handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst is gezet, zal ex-profvoetballer John Heitinga de sportpoli officieel openen en een sportmedisch onderzoek ondergaan. Voor het ceremoniële gedeelte is er voor jong en oud de gelegenheid om een kijkje te nemen in het medisch centrum en om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten. Voor het toestromende publiek is er een mogelijkheid om hun voetbaltechniek  onder toeziend oog van John Heitinga op de proef te stellen. Hiervoor is een speciale voetbalschietwand geregeld. Onder alle deelnemers wordt een gesigneerd Ajax shirt van de ex-topvoetballer verloot.

Afspraak maken
Na 21 juni vindt het spreekuur iedere week plaats bij Annatommie mc te Amstelveen op de Burgemeester Haspelslaan 131. Om een afspraak te maken voor het gezamenlijke sportspreekuur is een verwijzing van de huisarts nodig. Een verwijzing voor de sportarts of voor de orthopedisch chirurg is afdoende. Kijk voor meer informatie over het spreekuur of de samenwerking op annatommiemc.nl of bel met 088 022 0600.

Over Annatommie mc
Annatommie mc biedt al sinds 2003 verzekerde orthopedische zorg aan in zes vestigingen in het land. Dagelijks staat een team van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten, radiodiagnostisch laboranten en pijnspecialisten klaar om patiënten met diverse bewegingsklachten te voorzien van een diagnose en een passende behandeling. Dit met het motto: conservatief als het kan en operatief als het echt nodig is.

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services