9 juni: Openingssymposium Sportmedx Zeeland

Op vrijdagmiddag 9 juni zal vanaf 12.30 uur het openingssymposium van SportmedX Zeeland worden gehouden, in samenwerking met het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Voor dit symposium is een accreditatie van 4 punten verkregen voor de huisartsen en 5 punten voor de fysiotherapeuten. Je bent van harte uitgenodigd!

Schrijf je nu in via: www.zeeuwseorthopeden.nl/openingssymposium-sportmedx

Het aantal Nederlanders dat minstens één keer per week sport, is in Nederland nog nooit zo hoog geweest. In 2016 heeft gemiddeld ruim 61% van alle Nederlanders in de leeftijd van 5 tot 80 jaar minstens één keer per week gesport. Dat zijn gemiddeld bijna 9,5 miljoen mensen. Dat blijkt uit onderzoek naar de sportdeelname in Nederland, uitgevoerd in opdracht van NOC*NSF. Deze hoeveelheid sporters zorgt echter ook voor een behoorlijk aantal sportletsels.

In Zeeland wordt de behandeling van sportletsels (vaak onafhankelijk van elkaar) verzorgd door diverse partijen. Dit zijn voornamelijk fysiotherapeuten, huisartsen, sportartsen en medisch specialisten. De afgelopen jaren zijn er echter steeds meer sportmedische instellingen ontstaan waar deze sportzorg gezamenlijk wordt geleverd. Dit gaan we met onze Zeeuwse locatie van SportmedX ook doen! 

Sinds april zijn we gestart met multidisciplinaire poli’s in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), waar sportarts, orthopeed en sportfysiotherapeut samen sportletsels beoordelen en behandelen. Daarnaast is SMA Zeeland overgegaan in SportmedX Zeeland, waardoor alle sportmedische keuringen voortaan in het ADRZ kunnen plaatsvinden. Het doel is de keten en kwaliteit van sportzorg te verbeteren en de afstand tussen 1e en 2e lijns zorg te verkleinen.

9 juni: Openingssymposium Sportmedx Zeeland
© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services