Uitgelicht

Feestelijke opening SportmedX Doetinchem

SportmedX Doetinchem is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie. Om dit te vieren organiseren we op 16 oktober van 16.00 - 20.00 uur een feestelijke opening met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

SportmedX is in Doetinchem gevestigd in het prachtige nieuwe pand van het Graafschap College. Op 16 oktober wordt ook het Graafschap College officieel geopend. Daar kun je dus ook een kijkje nemen!

 

Feestelijke opening SportmedX Doetinchem

Wegwerkzaamheden in Doetinchem tot eind december

Vanaf maandag 3 september 2018 starten wegwerkzaamheden aan de oostzijde (stationszijde) van Doetinchem, waardoor de Terborgseweg in Doetinchem voor gemotoriseerd verkeer is afgesloten. Verkeer van en naar de SportmedX locatie in Doetinchem kan hiervan hinder ondervinden.

De kruising J.F. Kennedylaan-Terborgseweg is vanaf 3 september gedurende een periode van circa 12 weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De gehele afsluiting loopt van de Emmastraat tot aan de Oostelijke Randweg. Door middel van omleidingsborden wordt het verkeer in goede banen geleid. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de afsluiting, zij kunnen hun weg gewoon vervolgen.
 
Heb je in deze periode een afspraak bij onze locatie in Doetinchem? Dan adviseren we je om rekening te houden met extra reistijd. Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Doetinchem: www.doetinchem.nl/terborgseweg.

 


Sportarts Mannes Naeff over free diven in EditieNL

Free diven, oftewel duiken zonder zuurstof, wordt steeds populairder. Inmiddels beoefenen zo'n 1.000 Nederlanders deze sport. Editie NL besteedde er aandacht aan en vroeg onze sportarts Mannes Naeff om uitleg.

Mannes benadrukt dat je onder water zo rustig mogelijk moet blijven, want als je je spieren aanspant of als je stress hebt is het zuurstofverbruik hoger. Maar het belangrijkste is dat je weet wat je doet, dat je goede instructies krijgt van mensen die weten wat ze doen en dat je nooit alleen gaat free diven. Free diven is namelijk niet zonder gevaar. Als het zuurstofverbruik zo hoog is dat je geen zuurstof meer hebt, kun je onder water buiten bewustzijn raken en dan moeten de mensen die met je mee duiken ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer bovenkomt.

Bekijk het fragment of klik op onderstaande afbeelding.

Sportarts Mannes Naeff in EditieNL

 


SportmedX Doetinchem gaat verhuizen!

In de komende weken gaat de SportmedX locatie aan de Zephirlaan in Doetinchem verhuizen naar Sportpark Zuid in Doetinchem. Het nieuwe adres wordt: Sportweg 3, 7006 GJ Doetinchem. De nieuwe locatie bevindt zich in het pand van het Graafschap College, Sport & Bewegen en VeVa. SportmedX kan daar als Instituut voor Sport en Bewegen natuurlijk niet ontbreken!

Lees meer...

Start Sportspreekuur Almelo

Met ingang van 8 januari 2018 is het sportspreekuur in Almelo van start gegaan. SportmedX houdt hier, samen met chirurgen coöperatie Chirco en fysiotherapiepraktijk van Iersel, iedere maandagmiddag spreekuur van 14.00 – 16.30 uur. Tijdens dit multidisciplinaire spreekuur is de sportarts van SportmedX een vaste waarde. Daarnaast is er een traumachirurg en een sportfysiotherapeut aanwezig. Samen zien zij patiënten om sneller tot een betere diagnose en behandeling te komen.

Lees meer...

Vanaf januari 2018 ook sportpodologie bij SportmedX Doetinchem

Vanaf januari 2018 start SportmedX Doetinchem met een spreekuur van de sportpodoloog. Sportpodoloog Hans Muijderman houdt iedere eerste dinsdag van de maand spreekuur van 13.30 tot 17.00 uur.

Lees meer...

Nu ook sportkeuringen, blessureconsulten en fietstesten in Winterswijk

Sinds kort kun je ook bij onze locatie in Winterswijk terecht voor sportkeuringen, blessureconsulten en fietstesten (zonder ademgasanalyse). In Winterswijk zijn we gevestigd op poli 1, Orthopedie, van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Kijk voor meer informatie op de pagina SportmedX Winterswijk.


Meld je nu aan voor het Sportcongres!

Op 27 november organiseert SportmedX het jaarlijkse Sportcongres. Dit jaar is het thema onderbeenklachten: "Hebben we het onder de knie?". Schrijf je nu in via het aanmeldformulier op onze website.


Overlijden Tom van Thiel

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze zeer gewaardeerde collega Tom van Thiel. Wij hebben Tom leren kennen als iemand die zeer betrokken was bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en SportmedX. Voor zijn jarenlange inzet zijn wij hem veel dank verschuldigd. Wij zullen zijn betrokkenheid en enthousiasme missen. 

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte toe met dit grote verlies.

Overlijden Tom van Thiel

Sportarts Mannes Naeff verzorgt de renners van Team Sunweb

Als sportarts van Team Sunweb maakt onze collega Mannes Naeff de pieken en dalen van het team tijdens de Ronde van Spanje van dichtbij mee. Niels Meijerink schreef hierover een mooi artikel in De Stentor.

Klik op de link hieronder om het artikel te lezen!


Archief "Uitgelicht"
© 2018 SportmedX | Webdesign: HPU internet services