Uitgelicht

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

 


Welke zorgverzekering kies je voor sportmedische zorg?

Rond deze tijd van het jaar is het moment weer aangebroken om te bepalen of je huidige zorgverzekering ook volgend jaar nog het beste bij je past. Het loont echt om de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars te vergelijken, maar dit kan ook een tijdrovende klus zijn. Goed nieuws! Sportzorg.nl heeft het meeste werk al voor je gedaan. Op www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg vind je een overzicht met de vergoedingen voor Sportzorg uit de aanvullende verzekering. Of download het overzicht.

Hoe zat het ook alweer?
Sportmedische zorg wordt verricht door sportartsen. Zij zijn er voor jong en oud, recreatieve en topsporter en voor zowel minder validen als mensen met chronische ziekten, zoals artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en astma. Diensten verricht door de sportarts worden vergoed vanuit zowel de basis- als aanvullende verzekering.

Basisverzekering

  • Voor iedereen die klachten heeft tijdens sport, beweging of inspanning: klachten aan het bewegingsapparaat, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining, vermoeidheid.
  • Voor iedereen die een chronische aandoening heeft en de conditionele belastbaarheid wil of moet verbeteren.

Voor deze klachten kun je, na doorverwijzing van de huisarts of specialist, terecht bij de sportarts.

Aanvullende verzekering

  • Sportmedische onderzoeken (sportkeuringen). Je ervaart geen klachten, maar wilt je prestaties verbeteren of wilt weten of je een sportieve uitdaging wel aankunt.
  • Sportmedische begeleiding (trainingsadvies en individueel trainingsschema o.b.v. uitkomsten sportmedisch onderzoek).
  • Verplichte sportkeuring door een sportbond.

Voor diensten uit de aanvullende verzekering heb je geen doorverwijzing nodig van een huisarts.
 

 

 

 


Feestelijke opening SportmedX Doetinchem

SportmedX Doetinchem is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie. Om dit te vieren organiseren we op 16 oktober van 16.00 - 20.00 uur een feestelijke opening met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

SportmedX is in Doetinchem gevestigd in het prachtige nieuwe pand van het Graafschap College. Op 16 oktober wordt ook het Graafschap College officieel geopend. Daar kun je dus ook een kijkje nemen!

 

Feestelijke opening SportmedX Doetinchem

Sportarts Mannes Naeff over free diven in EditieNL

Free diven, oftewel duiken zonder zuurstof, wordt steeds populairder. Inmiddels beoefenen zo'n 1.000 Nederlanders deze sport. Editie NL besteedde er aandacht aan en vroeg onze sportarts Mannes Naeff om uitleg.

Mannes benadrukt dat je onder water zo rustig mogelijk moet blijven, want als je je spieren aanspant of als je stress hebt is het zuurstofverbruik hoger. Maar het belangrijkste is dat je weet wat je doet, dat je goede instructies krijgt van mensen die weten wat ze doen en dat je nooit alleen gaat free diven. Free diven is namelijk niet zonder gevaar. Als het zuurstofverbruik zo hoog is dat je geen zuurstof meer hebt, kun je onder water buiten bewustzijn raken en dan moeten de mensen die met je mee duiken ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer bovenkomt.

Bekijk het fragment of klik op onderstaande afbeelding.

Sportarts Mannes Naeff in EditieNL

 


SportmedX Doetinchem gaat verhuizen!

In de komende weken gaat de SportmedX locatie aan de Zephirlaan in Doetinchem verhuizen naar Sportpark Zuid in Doetinchem. Het nieuwe adres wordt: Sportweg 3, 7006 GJ Doetinchem. De nieuwe locatie bevindt zich in het pand van het Graafschap College, Sport & Bewegen en VeVa. SportmedX kan daar als Instituut voor Sport en Bewegen natuurlijk niet ontbreken!

Lees meer...

Vanaf januari 2018 ook sportpodologie bij SportmedX Doetinchem

Vanaf januari 2018 start SportmedX Doetinchem met een spreekuur van de sportpodoloog. Sportpodoloog Hans Muijderman houdt iedere eerste dinsdag van de maand spreekuur van 13.30 tot 17.00 uur.

Lees meer...

Nu ook sportkeuringen, blessureconsulten en fietstesten in Winterswijk

Sinds kort kun je ook bij onze locatie in Winterswijk terecht voor sportkeuringen, blessureconsulten en fietstesten (zonder ademgasanalyse). In Winterswijk zijn we gevestigd op poli 1, Orthopedie, van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Kijk voor meer informatie op de pagina SportmedX Winterswijk.


Meld je nu aan voor het Sportcongres!

Op 27 november organiseert SportmedX het jaarlijkse Sportcongres. Dit jaar is het thema onderbeenklachten: "Hebben we het onder de knie?". Schrijf je nu in via het aanmeldformulier op onze website.


PRP behandelingen

Naar aanleiding van de goede resultaten van de behandeling met plaatjesrijk bloedplasma (PRP), die we sinds 2015 bij SportmedX in Doetinchem aanbieden, gaan onze sportartsen deze behandeling binnenkort ook uitvoeren bij de SportmedX locaties in Apeldoorn, Enschede en Goes.

Lees meer...

Sportcongres 27 november, save the date!

Op 27 november organiseert SportmedX, onderdeel van Streekziekenhuis Koningin Beatrix, het jaarlijkse Sportcongres. Dit jaar is het thema onderbeenklachten: "Hebben we het onder de knie?"

  • Datum: Maandag 27 november 2017
  • Tijd: 16.30 uur - 21.00 uur
  • Locatie: Stadion de Vijverberg, Lijsterbeslaan 101A, Doetinchem


Houd onze website en social media in de gaten, de inschrijving gaat binnenkort van start. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

 


Archief "Uitgelicht"
© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services