Uitgelicht

Overlijden Tom van Thiel

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze zeer gewaardeerde collega Tom van Thiel. Wij hebben Tom leren kennen als iemand die zeer betrokken was bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en SportmedX. Voor zijn jarenlange inzet zijn wij hem veel dank verschuldigd. Wij zullen zijn betrokkenheid en enthousiasme missen. 

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte toe met dit grote verlies.

Overlijden Tom van Thiel

Sportarts Mannes Naeff verzorgt de renners van Team Sunweb

Als sportarts van Team Sunweb maakt onze collega Mannes Naeff de pieken en dalen van het team tijdens de Ronde van Spanje van dichtbij mee. Niels Meijerink schreef hierover een mooi artikel in De Stentor.

Klik op de link hieronder om het artikel te lezen!


PRP behandeling wordt uitgebreid naar meerdere SportmedX locaties

Naar aanleiding van de goede resultaten van de behandeling met plaatjesrijk bloedplasma (PRP), die we sinds 2015 bij SportmedX in Doetinchem aanbieden, gaan onze sportartsen deze behandeling binnenkort ook uitvoeren bij de SportmedX locaties in Amstelveen, Apeldoorn, Enschede en Goes.

Lees meer...

Sportcongres 27 november, save the date!

Op 27 november organiseert SportmedX, onderdeel van Streekziekenhuis Koningin Beatrix, het jaarlijkse Sportcongres. Dit jaar is het thema onderbeenklachten: "Hebben we het onder de knie?"

  • Datum: Maandag 27 november 2017
  • Tijd: 16.30 uur - 21.00 uur
  • Locatie: Stadion de Vijverberg, Lijsterbeslaan 101A, Doetinchem


Houd onze website en social media in de gaten, de inschrijving gaat binnenkort van start. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

 


Gewijzigde openingstijden in de zomervakantie

Ook het SportmedX team geniet van een welverdiende vakantie deze zomer. In de zomerperiode hebben we daarom aangepaste openings- en bereikbaarheidstijden.

Lees meer...

EK vrouwenvoetbal in Stadion de Vijverberg

Het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal is in volle gang en de Oranje Leeuwinnen hebben de eerste 3 punten al binnen! Wij volgen het EK op de voet en wensen ‘onze’ vrouwen heel veel succes!

Op 19, 22, 25 en 29 juli worden er wedstrijden gespeeld in Stadion de Vijverberg in Doetinchem. Heb je op woensdag 19 juli of dinsdag 25 juli een afspraak bij SportmedX in Doetinchem? Dan kun je wellicht hinder ondervinden, want we zitten direct naast het stadion. Desondanks zijn wij net zoals altijd bereikbaar en kan je afspraak gewoon doorgaan. Ons advies is wel om rekening te houden met wat extra reistijd.

 

EK vrouwenvoetbal in Stadion de Vijverberg

Terugblik door medisch team Alpe d'HuZes 2017

De Alpe d'HuZes 2017 begon rustig, maar eindigde in het afbreken van het evenement en een evacuatie van deelnemers en toeschouwers op de berg. Youri Poelemeijer, PhD Candidate Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) & Teamleider Medisch Team Alpe d’HuZes, blikt terug.

Lees meer...

Annatommie mc en SportmedX starten gezamenlijk sportspreekuur

Met ingang van woensdag 21 juni slaan Annatommie mc en SportmedX de handen ineen om sporters met blessures uit de regio Noord-Holland, sneller te voorzien van een diagnose en doeltreffende behandeling. De partijen openen een gezamenlijk sportspreekuur bij Annatommie mc in Amstelveen. Ex-profvoetballer John Heitinga zal als eerste patiënt een sportmedisch onderzoek ondergaan op de feestelijke opening.

Op het multidisciplinaire spreekuur wordt de patiënt gezien door een team van specialisten, waaronder een orthopedisch chirurg, sportarts en fysiotherapeut. Beide partijen gaan met veel enthousiasme de samenwerking aan. Rob Sollie, orthopedisch chirurg Annatommie mc, licht toe: "Zowel Annatommie mc als SportmedX hebben een hart voor sport en bewegen. Ons doel is om alle sporters in de regio Noord-Holland verantwoord te laten sporten en bij blessures weer snel op de been te helpen. Het spreekuur is zo ingericht dat we de patiënt vanuit ieder specialisme kunnen adviseren, begeleiden, onderzoeken of behandelen. Dat maakt het uniek." Marijke Thunnissen, sportarts Sportmedx, is tevens positief. "Ik vind dat iedere patiënt recht heeft op een topsportbehandeling. Met deze samenwerking kunnen we effectiever handelen wat in mijn optiek resulteert in duurzaam bewegen en een snellere sporthervatting."

Gezamenlijke deelname Alpe d'HuZes
Als onderdeel van de sportieve samenwerking tussen Annatommie mc en SportmedX is er focus voor ondersteuning van goede doelen en diverse sportverenigingen. Een voorbeeld hiervan is de deelname als medisch team bij de Alpe d'HuZes. Zo hebben Marijke Thunnissen en Rob Sollie de berg getrotseerd en medische ondersteuning geboden tijdens dit evenement.

Feestelijke opening door John Heitinga     
Op woensdag 21 juni vanaf 16.30 uur wordt het partnership feestelijk beklonken. Nadat de  handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst is gezet, zal ex-profvoetballer John Heitinga de sportpoli officieel openen en een sportmedisch onderzoek ondergaan. Voor het ceremoniële gedeelte is er voor jong en oud de gelegenheid om een kijkje te nemen in het medisch centrum en om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten. Voor het toestromende publiek is er een mogelijkheid om hun voetbaltechniek  onder toeziend oog van John Heitinga op de proef te stellen. Hiervoor is een speciale voetbalschietwand geregeld. Onder alle deelnemers wordt een gesigneerd Ajax shirt van de ex-topvoetballer verloot.

Afspraak maken
Na 21 juni vindt het spreekuur iedere week plaats bij Annatommie mc te Amstelveen op de Burgemeester Haspelslaan 131. Om een afspraak te maken voor het gezamenlijke sportspreekuur is een verwijzing van de huisarts nodig. Een verwijzing voor de sportarts of voor de orthopedisch chirurg is afdoende. Kijk voor meer informatie over het spreekuur of de samenwerking op annatommiemc.nl of bel met 088 022 0600.

Over Annatommie mc
Annatommie mc biedt al sinds 2003 verzekerde orthopedische zorg aan in zes vestigingen in het land. Dagelijks staat een team van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten, radiodiagnostisch laboranten en pijnspecialisten klaar om patiënten met diverse bewegingsklachten te voorzien van een diagnose en een passende behandeling. Dit met het motto: conservatief als het kan en operatief als het echt nodig is.


Alpe d'HuZes 2017

Voorbereidingen van het medisch team

Op uitnodiging van Tom van Thiel, cluster coördinator medisch team Alpe d’HuZes, kregen Rob Sollie  (orthopedisch chirurg, Annatommie MC) en Marijke Thunnissen (sportarts, SportmedX) de mogelijkheid om mee te gaan als ondersteuning van het medisch team naar Alpe d’HuZes. Dit in het kader om de recent gestarte samenwerking op het gebied van behandelingen van sport gerelateerde klachten een goede start te geven. In juni beginnen zij samen een multidisciplinair spreekuur in Amstelveen.

Afgelopen zondag vertrok de groep richting Frankrijk. Lees hieronder hun verslag van de eerste dagen.

Lees meer...

SportmedX sponsort Roparunteam 100% Running Winterswijk!

Op 3 juni gaat de jaarlijkse Roparun weer van start. Tijdens deze estafetteloop van meer dan 500 kilometer halen sporters in teamverband geld op voor de ondersteuning van mensen met kanker. Het team 100% Running Winterswijk gaat de sportieve uitdaging dit jaar voor de tweede keer aan en legt de route af van Hamburg naar Rotterdam. Het team bestaat uit 23 personen, waaronder acht lopers, zes begeleidende fietsers en twee fysiotherapeuten. Daarnaast zijn er de teamleden die het vervoer en de catering verzorgen. SportmedX sponsort het team 100% Running Winterswijk en sprak met twee teamleden Robert Berg en Robert-Jan van Diest.

Lees meer...
Archief "Uitgelicht"
© 2017 SportmedX | Webdesign: HPU internet services