HomeWaar zit je klacht? › Pols

Blessure aan je pols

De pols is een ingewikkelde verzameling van botten, spieren, pezen en zenuwen. Juist omdat de pols een gewricht is dat minutieuze precisie vraagt, bijvoorbeeld om te schrijven, komen in de pols alle spieren van de onderarm samen. Je kunt je voorstellen dat de pols daarmee ook een blessuregevoelig gewricht is. Bij een blessure aan de pols gaat het vaak om een breuk of een letsel aan de verbinding tussen het spaakbeen en de ellepijp. Een val op de hand is meestal de oorzaak.

Gebroken pols
Bij een gebroken pols gaat het meestal om een breuk van het spaakbeen of de ellepijp. De belangrijkste kenmerken zijn zwelling, pijn en soms een afwijkende stand. De diagnose wordt meestal gesteld door middel van röntgen of een scan. De behandeling is afhankelijk van het soort breuk. Bij eenvoudige fracturen wordt je pols gegipst. Soms is het nodig om te opereren, bijvoorbeeld middels een kijkoperatie.

Wat nu?
Neem bij een gebroken pols contact op met de Spoedeisende Hulp of de huisartsenpost. Bij een blessure aan je pols kun je een afspraak maken bij SportmedX, zodat onze specialisten je kunnen helpen herstellen. 

Heb je geen verwijzing? Dan raden wij je aan om een verwijzing aan te vragen via je huisarts. Als voorbereiding kun je het intakeformulier downloaden, invullen en versturen naar info@sportmedx.nl, of neem het mee naar je consult.

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services