HomeLosse pagina's › Sportmedisch onderzoek

Sportmedisch onderzoek

SportmedX richt zich niet alleen op het behandelen van blessures, maar we adviseren ook over verantwoord sporten om blessures te voorkomen en  je prestaties te verbeteren. Of je nou een beginnende sporter bent of meer ervaren, om je doelen verantwoord te kunnen bereiken is het belangrijk te onderzoeken wat je huidige prestaties zijn en waar ruimte is voor verbetering. SportmedX is aangesloten bij FMSI en SCAS gecertificeerd. Daarmee zijn we bevoegd om al deze sportmedische onderzoeken te verrichten. SportmedX biedt de volgende sportmedische onderzoeken aan:

  • Basis sportmedisch onderzoek (BSMO). Dit onderzoek is bedoeld voor jongeren of sporters met vragen over spieren en/of gewrichten.
  • Basis plus sportmedisch onderzoek (BSMO+). Dit onderzoek is hetzelfde als het BSMO, maar uitgebreid met een rust-ECG (hartfilmpje). Dit is aanbevolen bij 35 jaar en ouder.
  • Groot sportmedisch onderzoek (GSMO). Dit onderzoek is bedoeld voor alle sporters ter controle van de algehele gezondheid, met name sporters boven de 35 jaar en sporters met een hoger risico op hart- en vaatziekten.
  • Groot sportmedisch onderzoek met ademgasanalyse (GSMO+). Dit onderzoek is bedoeld voor alle sporters die een optimale controle willen van hun algehele gezondheid van hart, longen en spieren. Met behulp van het maximale zuurstofopnamevermogen (VO2max) en het omslagpunt, kunnen we exact bepalen wat je conditie is. Op basis hiervan geven we je trainingsrichtlijnen.

Wil je weten welk sportmedisch onderzoek het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag. Of bepaal via de keuringswijzer welke keuring voor jou het meest geschikt is. Lees ook hoe je je het best kunt voorbereiden op een sportmedisch onderzoek. Een sportmedisch onderzoek wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. 

Waaruit bestaat het sportmedische onderzoek?
Bij alle sportmedische onderzoeken worden de resultaten direct na afloop besproken en je krijgt een schriftelijke rapportage mee naar huis.

   BSMO     BSMO+    GSMO    GSMO+ 
Bespreken van de medische vragenlijst  x x  x   x
Lichamelijk onderzoek (incl. bloeddrukmeting)  x x x  x
Bepalen van lengte, gewicht en vetpercentage   x x x  x
Ogen test  x x x  x
Urineonderzoek   x x x  x
Longfunctietest (op indicatie)  x x x  x
Bloedonderzoek naar cholesterol en hemoglobine     x  x  x
Rust ECG (hartfilmpje in rust)    x  x  x

Maximale fietstest met inspannings-ECG en bloeddrukcontrole, incl. maximale hartslag en loopbandtest.

    x  x

Bepaling van VO2max, omslagpunt en hartslagzones

      x

Kosten

 €112,50 €135,- €220,- €250,-

 
BTW
Alle tarieven zijn inclusief eventueel verschuldigde BTW. Ingaande 1 januari 2008 is de BTW vrijstelling voor medische diensten gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die de gezondheidskundige verzorging van de mens ten doel hebben. Bij het ontbreken van een dergelijk doel is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

 

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services