HomeLosse pagina's › Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde is een relatief nieuw erkend geneeskundig specialisme, dat zich richt op het bevorderen, behouden en herstellen van de gezondheid van mensen die (willen) sporten. Daarnaast richt het zich op het bevorderen of herstellen van de gezondheid van mensen met een chronische aandoening door middel van sporten en bewegen. Sportgeneeskunde kan een oplossing bieden voor:

  • Fysiek inactieve mensen die na een periode van inactiviteit weer willen gaan sporten of bewegen. 
  • Sporters die sport vooral zien als een gezonde, ontspannende bezigheid. 
  • Sporters die (extra) trainen om beter te presteren. 
  • Beroepssporters
  • Chronisch zieken waarbij sport en bewegen een positieve bijdrage leveren aan het ziekteproces, de levensduur en de kwaliteit van leven.

Binnen de sportgeneeskunde zijn sportartsen werkzaam. Zij zijn experts op het gebied van fysieke belasting en belastbaarheid in relatie tot sport en/of bewegen. Zij analyseren je klachten en doen een algemeen lichamelijk onderzoek en/of een sportspecifiek onderzoek van het bewegingsapparaat. De sportarts werkt in een multidisciplinair team samen met andere medisch specialisten binnen de algemene gezondheidszorg, zoals orthopeden, chirurgen, cardiologen en fysiotherapeuten.

Sinds 1 januari 2016 wordt de medische zorg van de sportarts vergoed door de basiszorgverzekering en kan dus ten laste van je eigen risico gaan. De vergoeding van preventief sportmedisch onderzoek is nog steefs afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering.

Maak direct een afspraak bij de sportarts.

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services