HomeLosse pagina's › Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische opleiding sportfysiotherapie. Een sportfysiotherapeut herstelt ‘beschadigde’ functies, voorkomt (sport gerelateerde) klachten van het bewegingsapparaat en verbetert de sportieve prestaties. Om dit te bereiken adviseren, begeleiden en trainen onze sportfysiotherapeuten sporters, o.a. met een chronische aandoening, ongeacht leeftijd en andere persoonlijke omstandigheden.

Met de volgende vragen en klachten kun je terecht bij onze sportfysiotherapeuten: 

  • Met een blessure die je hebt opgelopen tijdens of door sporten (recreatief of professioneel).
  • Met sport gerelateerde vragen, bijvoorbeeld over trainingsopbouw.
  • Met een chronische aandoening, zoals COPD of reuma, om de kwaliteit van leven te verbeteren door (meer te sporten. 
  • Als je langere tijd inactief bent geweest en weer wilt sporten.


Je kunt direct een afspraak maken bij het spreekuur van de sportfysiotherapeut, je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts. Dit wordt ook wel de direct toegankelijke fysiotherapie genoemd. Tijdens het eerste consult willen we een goed beeld krijgen van je situatie. Je klachten, doelen en vragen worden besproken en je wordt onderzocht. Daarna stelt de sportfysiotherapeut samen met jou een behandelplan op, dit kan variëren van oefentherapie (op individuele of groepsbasis) tot medisch tapen.

De sportfysiotherapeuten van SportmedX zijn betrokken bij de sportspreekuren waarbij ze, samen met verschillende medisch specialisten, jouw klachten in kaart brengen en een behandelplan opstellen. Voor het sportspreekuur heb je wel een verwijzing van je huisarts nodig. Kijk voor een overzicht ook bij de veelgestelde vragen.

Je kunt onze sportfysiotherapeuten ook tegenkomen bij sportevenementen in binnen- en buitenland (zoals Alpe d’HuZes) waar ze sporters begeleiden, of bij presentaties.

(Sport)fysiotherapie wordt in veel gevallen vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Kijk voor meer informatie over vergoedingen bij de veelgestelde vragen.

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services