HomeWaar zit je klacht? › Bovenbeen

Blessure aan je bovenbeen

Een blessure aan je bovenbeen kan ontstaan tijdens een sprint, het actief uitstrekken van het been (bijvoorbeeld tijdens een schot met voetbal of het proberen te halen van een hoge bal) of een sliding. Ook kan een botsing een blessure aan het bovenbeen veroorzaken. Bij een lichte blessure gaat het meestal om een verrekking, bij ernstige blessures om een scheuring van de spieren in het bovenbeen (quadriceps). Kenmerkende klachten zijn plotselinge pijn en/of abnormaal gezwollen bovenbeen (spierbuik).

Wat nu?
Bij een acute blessure is het belangrijk dat je koelt en rust houdt. In sommige gevallen kan een drukverband worden aangelegd. Wanneer het gaat om een blauwe plek of een licht ijsbeentje (spierkneuzing in het bovenbeen), kijk het dan even aan. Als je klachten het toelaten, kun je de sportbelasting weer rustig opbouwen. Denk je dat het gaat om een verrekking of een (kleine) spierscheur? Bouw dan samen met de fysiotherapeut of de verzorger of van het team/de sportclub de sportbelasting weer rustig op.

Bij aanhoudende klachten raden wij je aan om een afspraak te maken bij SportmedX. Onze specialisten adviseren je graag over de beste aanpak en behandeling. Hiervoor heb je een verwijzing van je huisarts nodig.

Heb je geen verwijzing? Dan raden wij je aan om een verwijzing aan te vragen bij je huisarts. Zonder verwijzing kun je wel een afspraak maken bij het spreekuur van de fysiotherapeut voor een uitgebreid advies. Als voorbereiding kun je het intakeformulier downloaden, invullen en versturen naar info@sportmedx.nl, of neem het mee naar je consult.

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services