HomeLosse pagina's › Keuring Alpe d'HuZes

Keuring Alpe d'HuZes

Voor deelname aan de Alpe d’HuZes adviseren wij een medische verklaring, zowel voor de fietsers als voor de hardlopers. Bij SportmedX kun je kiezen uit verschillende onderzoeken voor het verkrijgen van deze medische verklaring.

Medische verklaring
Een medische verklaring is een schriftelijke verklaring die door een onafhankelijke arts is opgesteld. Hierin staat een oordeel over de gezondheid van de deelnemer op basis van medische gegevens. Een medische verklaring voor Alpe d’HuZes bestaat, in tegenstelling tot veel andere evenementen, dus ook uit een onderzoek uitgevoerd door een (sport)arts.

Sportmedisch onderzoek
Voor het verkrijgen van een medische verklaring, bieden wij alle deelnemers aan Alpe d'HuZes verschillende sportmedische onderzoeken aan tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief. Je kunt kiezen uit de volgende onderzoeken:
1. Onderzoek Medische verklaring: basis sportmedisch onderzoek (BSMO+). Kosten: € 125.
2. Groot sportmedisch onderzoek: groot sportmedisch onderzoek (GSMO). Kosten: € 215
3. Groot sportmedisch onderzoek: groot sportmedisch onderzoek met ademgasanalyse, omslagpuntbepaling en VO2max (GSMO+). Kosten: € 250,-.

Welk onderzoek is specifiek geschikt voor jou?
De onderzoeksmogelijkheden zijn aangepast aan voorgeschiedenis, sportintensiteit en leeftijd en kunnen onder andere bestaan uit een hartfilmpje, longfunctietest, een uitgebreid onderzoek van de pezen, spieren en gewrichten en een inspanningstest.

  • Ben je jonger dan 35 jaar? Dan kun je kiezen voor een onderzoek met of zonder inspanningstest (fietstest). Onderzoeken: BSMO+, GSMO en GSMO+.
  • Ben ouder dan 35 jaar? Dan raden wij altijd een onderzoek met fietstest en inspanning ECG aan. Onderzoeken: GSMO en GSMO+.
  • Wil je weten waar je omslagpunt ligt? Dan kun je kiezen voor een onderzoek met ademgasanalyse. Je krijgt dan tijdens de inspanningstest een mondkap voor, waardoor het mogelijk wordt precies te meten hoeveel zuurstof er wordt opgenomen en hoeveel CO2 er wordt uitgeademd. Met deze gegevens kan het omslagpunt heel precies worden gemeten en wordt het mogelijk om je van zeer gerichte trainingsadviezen te voorzien. Onderzoek: GSMO+.

Kijk voor meer informatie op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Op basis van de inspanningstest wordt, afhankelijk van het type onderzoek, een globaal of uitgebreid trainingsadvies voor je opgesteld. De rapportage van dit sportmedisch onderzoek wordt door de sportarts gekoppeld aan je Mijn Sportzorg omgeving en de organisatie van de Alpe d’HuZes wordt automatisch op de hoogte gebracht zodat je dit niet zelf meer hoeft te doen.

Vergoedingen
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een sportmedisch onderzoek uitgevoerd door een sportarts vanuit aanvullende pakketten deels of volledig, dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Naast meer inzicht in de gezondheidsrisico's, levert dit onderzoek ook waardevolle informatie op waar je als sporter nog lang van kan profiteren. Bekijk ook het overzicht met vergoedingen door zorgverzekeraars.

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services