HomeLosse pagina's › Inspanningstest

Inspanningstest

Bij SportmedX kun je verschillende inspanningstesten laten uitvoeren, los van een sportmedisch onderzoek of verplichte keuring. Deze testen zijn bedoeld voor het beantwoorden van specifieke vragen. Ook bij vragen over verantwoord sporten, adviseren we in sommige gevallen om eerst een inspanningstest te doen, zodat we een goed advies kunnen geven. Wil je bijvoorbeeld weten wat je maximale hartslag, omslagpunt of VO2max is of waar je hartslagzones liggen? Dan kun je een inspanningstest laten uitvoeren met ademgasanalyse op de fiets of op een loopband.

Ook sporters met specifieke klachten tijdens inspanning kunnen we helpen met een inspanningstest. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld niet begrepen kortademigheid tijdens inspanning, verminderde inspanningstolerantie of verminderd prestatievermogen, hartkloppingen, of een algehele check-up. Afhankelijk van de vraag kunnen we een sportmedisch onderzoek samenstellen om antwoord te krijgen op deze vraag en eventuele onderliggende pathologie aan het hart of de longen aan te tonen of uit te sluiten. 

Zowel de fietstest als de loopbandanalyse bestaan uit:

  • Een maximaaltest met of zonder VO2max meting
  • Een omslagpuntanalyse met hartslagzone bepaling
  • Een inspannings-ECG

De loopbandtest bestaat daarnaast uit een beknopte loopanalyse van de sportarts. Een uitgebreide loopanalyse is mogelijk bij onze sportpodoloog.

Kijk voor de kosten van deze testen bij de tarieven of maak direct een afspraak.

Heb je klachten? Dan raden wij altijd aan om een volledig sportmedisch onderzoek te ondergaan, waarbij er een uitgebreid lichamelijk onderzoek wordt gedaan en enkele bloed- en urinetesten worden verricht.

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services