Uitgelicht

Sleutelbeenfractuur, wel of niet opereren?

Het sleutelbeen (clavicula) is het zwakste botje van het hele lichaam en daardoor erg kwetsbaar. Sleutelbeenfracturen komen dan ook veel voor bij wielersporters. Als zij vallen, kan dit een flinke klap op de schouder en vervolgens op het sleutelbeen tot gevolg hebben. Het sleutelbeen kan de klap niet opvangen en breekt. Het kan voorkomen dat het sleutelbeen door de val is verschoven. Het bot zit dan scheef en op de verkeerde plek. De breuk geneest langzaam en het zorgt voor een stekende pijn. 

Lees meer...

Schrijf je in voor de SportmedX wieleravond!

Ben jij al klaar voor het nieuwe wielerseizoen? Op 7 maart organiseert SportmedX een avond speciaal voor wielersporters in de regio.

Tijdens de wieleravonden komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het nut en de inhoud van een sportmedisch onderzoek - sportartsen Bas Veger en Mannes Naeff;
 • Het belang van voeding bij verantwoord en gezond sporten - sportdiëtiste Joyce Westhoff;
 • Diagnose en behandeling van wielerblessures - traumachirurg Wouter ten Cate en Fysio- en Fysio- en manueel therapeut Paul van Iersel;
 • Dynamische fietsafstelling - Sander Visschers, FitYourBike;
 • De buitentraining - Loes Gunnewijk, bondscoach KNWU en voormalig prof wielrenster;
 • Daarnaast zijn verschillende bedrijven uit de regio op het gebied van de wielersport aanwezig met stands.


Kortom: een interessant en compleet programma om jou als wielersporter klaar te stomen voor het nieuwe sportseizoen!

Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor de SportmedX wieleravond!

Laat je medisch keuren voor de Alpe d'HuZes 2017!

De voorbereidingen voor Alpe d’HuZes zijn alweer in volle gang! Ga je dit jaar ook de berg op? Laat je dan tegen een gereduceerd tarief medisch keuren bij SportmedX!

Sportarts Marijke Thunnissen gaat dit jaar mee met het medisch team legt uit waarom een medische keuring voor de deelnemers aan de Alpe d’HuZes zo belangrijk is:

“Het beklimmen van de Alpe D’HuZes is een niet te onderschatten inspanning voor het lichaam, zeker als je meerdere keren omhoog wilt gaan. Een gedegen voorbereiding hoort hierbij, van regelmatig trainen, goed eten tot het rijklaar maken van je racefiets. Maar minstens zo belangrijk is het om te laten checken of je lichaam een dergelijke inspanning aan kan. Het dringende advies is dan ook om voor deelname aan de Alpe D’HuZes een sportmedisch onderzoek te laten verrichten door een sportarts.”

“Er wordt tijdens zo’n onderzoek onder andere gekeken of er aanwijzingen zijn voor onderliggende hartaandoeningen. Deze kunnen namelijk tot gevaarlijke situaties leiden tijdens de beklimming van de Alpe D’Huez, met alle gevolgen van dien, ook al heb je nooit eerder klachten ervaren(!). Daarnaast worden er ook trainings- en voedingsadviezen gegeven wanneer je kiest voor een inspanningstest met hartfilmpje (en eventueel ademgasanalyse). Zorg dus dat zowel je fiets als jijzelf goed voorbereid aan de start verschijnen, om dit bijzondere evenement optimaal te kunnen ervaren!”

Kijk voor meer informatie over de tarieven op keuring Alpe d'HuZes.

Laat je medisch keuren voor de Alpe d'HuZes 2017!

Sportfysiotherapeut Toon Ebben geeft colleges (sport)massage

Vanaf 10 februari gaat onze collega Toon Ebben, naast zijn functie als sportfysiotherapeut, voor een aantal maanden colleges (sport)massage geven aan 3e en 4e jaars studenten Sport & Bewegen aan het Graafschap College! Onder andere de anatomie van het lichaam en verschillende (sport)massagetechnieken komen tijdens deze colleges aan bod. In juni zal Toon, samen met andere docenten, ook de examens afnemen.

Lees meer...

Vernieuwd sportspreekuur in Winterswijk van start

Met ingang van 10 januari 2017 is het vernieuwde SportmedX sportspreekuur in Winterswijk van start gegaan. Dit spreekuur zal vanaf nu iedere dinsdagochtend van 8.30 – 11.30 uur plaatsvinden op poli Orthopedie van SKB. In tegenstelling tot de oude situatie, is de sportarts in dit multidisciplinaire spreekuur nu een vaste waarde. Daarnaast is er een trauma- of orthopedisch chirurg aanwezig, evenals een fysio- of manueel therapeut en eventueel een sportpodoloog. Samen zien zij patiënten om sneller tot een betere diagnose en behandeling te komen.

Lees meer...

Sportcongres 2016 geaccrediteerd voor fysiotherapeuten

Goed nieuws! Op 10 januari 2017 is het 'Sportcongres, de elleboog: klein gewricht, grote beperkingen' door de accreditatiecommissie van het KNGF geaccrediteerd voor fysiotherapeuten. 

Voor deze scholingsactiviteit (met accreditatienummer 25083) zijn zowel voor het algemene register als voor het sportregister drie accreditatiepunten toegekend.

De punten zijn inmiddels succesvol bijgeschreven op de aangegeven registers van de deelnemers.

Sportcongres 2016 geaccrediteerd voor fysiotherapeuten

Schrijf je in voor de SportmedX wieleravond!

Ben jij al klaar voor het nieuwe wielerseizoen? Op 14 februari en 7 maart organiseert SportmedX een avond speciaal voor wielersporters in de regio.

Tijdens de wieleravonden komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het nut en de inhoud van een sportmedisch onderzoek - sportartsen Bas Veger en Mannes Naeff;
 • Het belang van voeding bij verantwoord en gezond sporten - sportdiëtiste Joyce Westhoff;
 • Diagnose en behandeling van wielerblessures - traumachirurg Wouter ten Cate en Fysio- en manueel therapeut Ivo Versteegen;
 • Dynamische fietsafstelling - Sander Visschers, FitYourBike;
 • De buitentraining - Loes Gunnewijk, bondscoach KNWU en voormalig prof wielrenster;

Daarnaast zijn verschillende bedrijven uit de regio op het gebied van de wielersport aanwezig met stands.

Kortom: een interessant en compleet programma om jou als wielersporter klaar te stomen voor het nieuwe sportseizoen!

Schrijf je nu in!


Het inloopspreekuur in Doetinchem vervalt per 1 januari 2017

Bij de oprichting van SportmedX zijn we gestart met het inloopspreekuur in Winterswijk en Doetinchem, zodat patiënten snel en op een laagdrempelige manier de weg naar SportmedX kunnen vinden. We zijn nu drie jaar verder en op basis van het stijgende aantal patiënten, kunnen we concluderen dat sporters in de regio inmiddels weten hoe ze ons kunnen bereiken en waarvoor ze bij SportmedX terecht kunnen.

Lees meer...

Gewijzigde openingstijden tussen Kerst en Oud & Nieuw

Op 27, 28, 29 en 30 december zijn onze SportmedX locaties in Almelo, Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Enschede en Winterswijk gesloten. Dat betekent dat je vanaf 2 januari 2017 weer bij ons terecht kan. 

Namens het team van SportmedX hele fijne feestdagen gewenst!

Lees meer...

Sportarts Bas Veger benoemd tot medisch coƶrdinator SportmedX

Met ingang van 1 december 2016 is sportarts Bas Veger benoemd als medisch coördinator van SportmedX. In deze rol vertegenwoordigt hij de vakgroep sportartsen binnen SportmedX.

Medisch coördinator en sportarts
Als medisch coördinator is Bas de woordvoerder van de sportartsen binnen SportmedX richting het management, andere specialisten en paramedici. Tevens is hij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de samenwerking met andere specialismen en de sportartsen onderling. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de medische processen in alle vestigingen in goede banen worden geleid.

Naast zijn nieuwe rol als medisch coördinator, blijft Bas Veger werkzaam als sportarts bij SportmedX, wat een absolute meerwaarde is. "Sportgeneeskunde is het vak waarbij eigenlijk alle aspecten van de geneeskunde samenkomen: houding en bewegingsapparaat, hart, longen, interne organen, maar ook fysiologie en de psychologie. Dat maakt de sportarts tot generalist”, aldus Bas Veger.

Bas is werkzaam geweest voor verschillende sportclubs, zoals American Football club 'The Amsterdam Admirals' en volleybalclub 'Omniworld Almere'. Hij is daarnaast als bondsarts betrokken geweest bij de KNSB en als teamarts bij de Olympische Winterspelen in Turijn. Bas is gespecialiseerd in: 

 • Sportgeneeskunde
 • Duikgeneeskunde
 • Inspanningstesten met ademgasanalyse
 • Behandeling van liesblessures


SMA Oost Nederland

Samen met sportarts Henk-Jan Klooster richtte Bas Veger in 2010 SMA Oost Nederland op, dat met ingang van 1 september 2016 officieel is opgegaan in SportmedX. Met SMA Oost Nederland bouwde Bas een uitgebreid netwerk op en ging directe samenwerkingsverbanden aan met diverse specialisten en ziekenhuizen in de regio.

 


Archief "Uitgelicht"
© 2017 SportmedX | Webdesign: HPU internet services