Uitgelicht

SportmedX sponsort Roparunteam 100% Running Winterswijk!

Op 3 juni gaat de jaarlijkse Roparun weer van start. Tijdens deze estafetteloop van meer dan 500 kilometer halen sporters in teamverband geld op voor de ondersteuning van mensen met kanker. Het team 100% Running Winterswijk gaat de sportieve uitdaging dit jaar voor de tweede keer aan en legt de route af van Hamburg naar Rotterdam. Het team bestaat uit 23 personen, waaronder acht lopers, zes begeleidende fietsers en twee fysiotherapeuten. Daarnaast zijn er de teamleden die het vervoer en de catering verzorgen. SportmedX sponsort het team 100% Running Winterswijk en sprak met twee teamleden Robert Berg en Robert-Jan van Diest.

Lees meer...

22 mei: Wieleravond in Breda

Op 22 mei organiseren SportmedX Breda en Medisch Centrum Breda een wieleravond voor wielersporters uit de regio!

Datum: Maandag 22 mei 2017
Tijd: 19.00 - 21.30 uur
Adres: Terheidenseweg 520, 4826 AB Breda
Kosten: €5,- per persoon, te voldoen aan de zaal

Programma

Avondvoorzitter Tom van Thiel, traumachirurg

19.00 - 19.20 uur Sportmedische onderzoeken - Marijke Thunnissen, sportarts SportmedX

19.20 - 19.40 uur Sportvoeding - Annemiek van Prooijen, diëtiste

19.40 - 20.00 uur Wielerblessures - Marijke Thunnissen, sportarts SportmedX en Tom van Thiel, Traumachirurg SportmedX

20.00 - 20.20 uur Pauze en infomarkt

20.20 - 20.40 uur De dynamische fietsafstelling - Proloog, wielershop

20.40 - 21.00 uur De buitentraining - Marco Aerts, KNWU trainer wielervereniging Breda

21.00 - 21.30 uur Afsluiting met drankje


Schrijf je nu in!

 


Nieuws over KNVvL-keuringen

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving kunnen KNVvl-keuringen, aangeboden door sportmedische instellingen aangesloten bij de FSMI, nog steeds worden uitgevoerd. Waarschijnlijk tot 2020. Een definitief besluit hierover is nog niet genomen en zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

Tot die tijd kun je voor KNVvl-keuringen gewoon bij SportmedX terecht! De certificaten die worden afgegeven zijn dan geldig tot uiterlijk 8 april 2018. Dat blijft nog even zo totdat er meer duidelijkheid is.

De FSMI blijft in overleg met de KNVvL over de stand van zaken. Zodra we meer weten, lees je dat op onze website.


9 juni: Openingssymposium Sportmedx Zeeland

Op vrijdagmiddag 9 juni zal vanaf 12.30 uur het openingssymposium van SportmedX Zeeland worden gehouden, in samenwerking met het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Voor dit symposium is een accreditatie van 4 punten verkregen voor de huisartsen en 5 punten voor de fysiotherapeuten. Je bent van harte uitgenodigd!

Schrijf je nu in via: www.zeeuwseorthopeden.nl/openingssymposium-sportmedx

Lees meer...

SportmedX Apeldoorn gaat verhuizen!

De SportmedX locatie in Apeldoorn gaat verhuizen en is per 9 mei gevestigd aan:
Laan van Westenenk 6
7336 AZ Apeldoorn

FSG Academy
De nieuwe locatie van SportmedX bevindt zich op het terrein van het voormalige
Wegener-complex in Apeldoorn-West, op steenworp afstand van Gelre Ziekenhuizen. Dit terrein wordt omgebouwd tot een internationale sportcampus, de FSG Academy. FSG creëert zo een klimaat met verschillende topsportprogramma’s waar (jonge) nationale en internationale student-atleten zich optimaal kunnen ontwikkelen op het gebied van sport en onderwijs. SportmedX kan daar als Instituut voor Sport en Bewegen natuurlijk niet kan ontbreken!

Het terrein wordt zo ingericht dat leerlingen ook ’s nachts op de campus kunnen verblijven. Daarnaast zullen verschillende organisaties samenwerken op de campus, waaronder SportmedX. Ook Gelre Ziekenhuizen is daar actief met Gelre sport, een nieuw merk, dat de sporter op het gebied van gezondheid wil ondersteunen. Zo heeft de student-atleet op de campus alles ter beschikking: sport, educatie, (para) medische begeleiding, sociaal leven en wonen.

World Academy of Sport
Sinds februari heeft de FSG Academy de status gekregen als World Academy of Sport. De FSG Academy is hiermee de eerste stand-alone Academy in de hele wereld met deze accreditatie, en behoort samen met Rivers International School Arnhem (International Baccalaureaat), bij een select gezelschap met negen andere Educational centers wereldwijd. Met deze accreditatie zijn wereld bonden zoals FIBA, FIH, World Rugby, UWW, IPC, BWF en de ICC officiële partners van de FSG Academy.

 


Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

De SportmedX locaties Almelo, Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Enschede en Winterswijk zijn gesloten op de volgende dagen:

  • 5 mei: Bevrijdingsdag
  • 25 en 26 mei: Hemelvaart en de dag erna
  • 5 juni: 2e Pinksterdag


De SportmedX locaties in Breda, Goes en Moordrecht hanteren mogelijk andere openingstijden.
Neem voor de actuele openingstijden contact op met de betreffende locatie.


Schrijf je in voor de SportmedX wieleravond in Breda of Apeldoorn!

Ben jij al klaar voor het nieuwe wielerseizoen?

SportmedX organiseert een avond speciaal voor wielersporters in de regio:

  • 3 april in Breda
  • 5 april in Apeldoorn

Tijdens de wieleravond komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Sportmedische onderzoeken

  • Sportvoeding

  • Wielerblessures

  • De dynamische fietsafstelling

  • De buitentraining

Kortom: een interessant en compleet programma om jou als wielersporter klaar te stomen voor het nieuwe sportseizoen! Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor de SportmedX wieleravond in Breda of Apeldoorn!

Sleutelbeenfractuur, wel of niet opereren?

Het sleutelbeen (clavicula) is het zwakste botje van het hele lichaam en daardoor erg kwetsbaar. Sleutelbeenfracturen komen dan ook veel voor bij wielersporters. Als zij vallen, kan dit een flinke klap op de schouder en vervolgens op het sleutelbeen tot gevolg hebben. Het sleutelbeen kan de klap niet opvangen en breekt. Het kan voorkomen dat het sleutelbeen door de val is verschoven. Het bot zit dan scheef en op de verkeerde plek. De breuk geneest langzaam en het zorgt voor een stekende pijn. 

Lees meer...

Laat je medisch keuren voor de Alpe d'HuZes 2017!

De voorbereidingen voor Alpe d’HuZes zijn alweer in volle gang! Ga je dit jaar ook de berg op? Laat je dan tegen een gereduceerd tarief medisch keuren bij SportmedX!

Sportarts Marijke Thunnissen gaat dit jaar mee met het medisch team legt uit waarom een medische keuring voor de deelnemers aan de Alpe d’HuZes zo belangrijk is:

“Het beklimmen van de Alpe D’HuZes is een niet te onderschatten inspanning voor het lichaam, zeker als je meerdere keren omhoog wilt gaan. Een gedegen voorbereiding hoort hierbij, van regelmatig trainen, goed eten tot het rijklaar maken van je racefiets. Maar minstens zo belangrijk is het om te laten checken of je lichaam een dergelijke inspanning aan kan. Het dringende advies is dan ook om voor deelname aan de Alpe D’HuZes een sportmedisch onderzoek te laten verrichten door een sportarts.”

“Er wordt tijdens zo’n onderzoek onder andere gekeken of er aanwijzingen zijn voor onderliggende hartaandoeningen. Deze kunnen namelijk tot gevaarlijke situaties leiden tijdens de beklimming van de Alpe D’Huez, met alle gevolgen van dien, ook al heb je nooit eerder klachten ervaren(!). Daarnaast worden er ook trainings- en voedingsadviezen gegeven wanneer je kiest voor een inspanningstest met hartfilmpje (en eventueel ademgasanalyse). Zorg dus dat zowel je fiets als jijzelf goed voorbereid aan de start verschijnen, om dit bijzondere evenement optimaal te kunnen ervaren!”

Kijk voor meer informatie over de tarieven op keuring Alpe d'HuZes.

Laat je medisch keuren voor de Alpe d'HuZes 2017!

Sportfysiotherapeut Toon Ebben geeft colleges (sport)massage

Vanaf 10 februari gaat onze collega Toon Ebben, naast zijn functie als sportfysiotherapeut, voor een aantal maanden colleges (sport)massage geven aan 3e en 4e jaars studenten Sport & Bewegen aan het Graafschap College! Onder andere de anatomie van het lichaam en verschillende (sport)massagetechnieken komen tijdens deze colleges aan bod. In juni zal Toon, samen met andere docenten, ook de examens afnemen.

Lees meer...
Archief "Uitgelicht"
© 2017 SportmedX | Webdesign: HPU internet services