Blessure aan je nek

Veel voorkomende nekblessures zijn nekfracturen, nekhernia’s, een whiplash en chronische nekklachten.

Nekfracturen kunnen ontstaan na een val of door een hoog energetisch letsel (bijv. door motorvoertuigen of intensieve sport). Een nekhernia is meestal het gevolg van slijtage van een tussenwervelschijf en een whiplash kan ontstaan na een auto-ongeval. 

Nekletsel komt meestal voor bij de wervelkolom en bij de weke delen (ligamenten, spieren). Ook kunnen de vaten of zenuwbanen bekneld raken (thoracic outlet syndrome). Klachten kunnen worden veroorzaakt door acuut  overmatig strekken of buigen, waarbij er sprake kan zijn van botbreuken en/of zenuwletsel. Er kan ook sprake zijn van een verrekking. Kenmerkende klachten bij een blessure aan je nek zijn pijn, bewustzijnsverlies en gevoelsstoornissen in de armen.

Wat nu?
Heb je een nekblessure met één van bovenstaande klachten? Neem dan direct contact op met de Spoedeisende Hulp of de huisartsenpost. Als de nekklachten geleidelijk ontstaan en doorstralen naar de schouder, of vanuit de schouder naar de nek stralen, maak dan een afspraak bij één van de specialisten van SportmedX.

© 2019 SportmedX | Webdesign: HPU internet services