HomeLosse pagina's › Spreekuur sportarts

Spreekuur sportarts

Tijdens het spreekuur van de sportarts kun je terecht voor: 

  • Een consult bij klachten, blessures en sportmedisch advies
  • Sportmedische onderzoeken en verplichte sportkeuringen

Wil je weten met wat voor vragen of klachten je bij onze sportarts terecht kunt? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

In een consult van 30 minuten wordt aan de hand van een uitgebreide analyse en lichamelijk onderzoek een diagnose gesteld. Daarna geeft de sportarts aan wat de prognose is en doet hij of zij een behandelvoorstel. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht (of aangevraagd) zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG of loopanalyse. Door de korte lijnen bij SportmedX kan er snel worden doorverwezen naar andere specialisten mocht dat nodig zijn.

De sportarts is specialist op het gebied van sportblessures zoals spier- of peesblessures. Met name bij chronische blessures, waarbij weinig of geen verbetering zichtbaar is door rust of oefentherapie, kan een sportarts worden geconsulteerd. De sportarts werkt samen met andere specialisten binnen de sportgeneeskunde zoals (sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten, (sport)podologen, (sport)diëtisten, etc.

Maak direct een afspraak voor het spreekuur van de sportarts. De tijden van onze spreekuren verschillen per locatie. Om een afspraak te maken voor een consult bij het spreekuur van de sportarts, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Voor een sportmedisch onderzoek of een verplichte sportkeuring heb je geen verwijsbrief nodig.

Wij vragen je om voorafgaand aan je bezoek aan het spreekuur met de sportarts, een intakeformulier in te vullen en toe te sturen, zodat we je tijdens het spreekuur beter en sneller kunnen helpen. Download het intakeformulier en mail het naar info@sportmedx.nl.

Een consult bij de sportarts wordt vergoed door je basisverzekering en kan dus ten laste van je eigen risico gaan. Een sportmedisch onderzoek of een verplichte sportkeuring wordt in sommige gevallen vergoed door je aanvullende verzekering. Bekijk ook de tarieven en vergoedingen voor het spreekuur met een sportarts.

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services