HomeAdvies › Beter presteren

Beter presteren

'Waarom verbeteren mijn sportprestaties niet terwijl ik meer train?'. 'Ik wil een marathon lopen, kan ik dat aan?'. 'Waarom herstel ik zo langzaam na een training?'. Veel sporters hebben vragen over hun sportprestaties. Vaak gaat het in de basis om beter willen presteren. Bij SportmedX helpen we je graag een antwoord te vinden op je vragen en geven we je een persoonlijk advies op maat.

In balans
Beter presteren is voor ons de zoektocht naar een goede balans tussen belasting en belastbaarheid. Meer trainen leidt niet automatisch tot betere prestaties. Bovendien adviseren we je om de trainingsintensiteit en frequentie aan te passen op je dagelijkse werk. Met een kantoorbaan kun je ‘s avonds stevig trainen, maar als je al de hele dag matige tot grote fysieke inspanning moet leveren is dat minder verstandig.

Bij SportmedX bekijken we samen met jou wat je doelen zijn en hoe de balans tussen belasting en belastbaarheid er voor jou uitziet. We adviseren de juiste trainingsopbouw, wanneer je rust moet nemen of wanneer je juist wat extra kunt trainen. Uiteindelijk is het doel dat je prestaties er op vooruitgaan.

Sportmedische onderzoeken en keuringen
Om beter te kunnen presteren moeten we weten wat je huidige prestaties zijn en hoeveel ruimte er is om je prestaties te verbeteren. Hiervoor bieden we een uitgebreid aantal vrijwillige sportmedische onderzoeken en keuringen, waaronder een inspanningstest, ECG (hartfilmpje), longfunctietest of bloedbepalingen. Voor een aantal sporten of voor professionele sporters zijn sportkeuringen verplicht, zoals een duikkeuringwielrenkeuring, motorsportkeuring of een keuring voorafgaand aan een sportopleiding. Ook hiervoor kun je bij SportmedX terecht. Maak direct een afspraak of lees meer over de spreekuren en tarieven.

© 2020 SportmedX | Webdesign: HPU internet services