Uitgelicht

Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs voor Sport

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) stimuleert het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sportgeneeskunde en reikt daarom ieder jaar de ‘TulipMed Prijs voor Sportgeneeskunde’ uit. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: beste proefschrift en beste wetenschappelijke artikel. Ook dit jaar is weer ruimschoots gehoor aangegeven aan de oproep en zijn veertien proefschriften en acht wetenschappelijke artikelen ingediend.

Lees meer...

Let op: het inloopspreekuur in Winterswijk vervalt

Met ingang van 13 oktober 2016 komt het wekelijkse inloopspreekuur op donderdagavond in Winterswijk te vervallen.

Dit betekent dat je voor het inloopspreekuur alleen nog op maandag van 17.00 - 18.00 uur in Doetinchem terecht kan. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken en je hebt ook geen verwijzing nodig. Een consult tijdens het inloopspreekuur kost 15 euro. Als voorbereiding op het inloopspreekuur kun je het intakeformulier downloaden, invullen en versturen naar info@sportmedx.nl, of neem het mee naar je consult.

Heb je problemen bij het sporten, een blessure of gewoon een vraag? Kom dan naar het inloopspreekuur in Doetinchem voor een korte eerste kijk op je vraag of klacht door één of meerdere specialisten. Afhankelijk van je vraag of klacht, kunnen zij adviseren om een vervolgafspraak te maken, bijvoorbeeld bij de sportarts of een ander medisch specialisme.


Onze sportarts Elsbeth was bij de Paralympische Spelen!

Onze sportarts Elsbeth van Dorssen is net terug uit Rio waar ze de medische begeleiding van de Paralympische sporters heeft verzorgd. Wij zijn heel benieuwd hoe zij dit heeft ervaren!

Elsbeth, vertel!
"Wat een mooie ervaring om mee te mogen als sportarts naar de Paralympische Spelen! Samen met de chef arts vanuit het NOC*NSF en een collega sportarts was ik verantwoordelijk voor team NL. De meeste sporten hebben een eigen fysiotherapeut, die waren ook allemaal aanwezig in Rio. We hebben natuurlijk nauw met hen samengewerkt."

Lees meer...

SportmedX Sportcongres 2016

De elleboog: klein gewricht, grote beperkingen!

Veel Nederlanders hebben last van elleboogklachten. Toch is de elleboogblessure nog steeds een onbegrepen gebied met weinig gespecialiseerde kennis, waardoor klachten vaak niet goed kunnen worden behandeld. Wij willen bijdraghen aan het vergroten van de kennis en daarom staat het SportmedX Sportcongres 2016 in het teken van de elleboog, een klein gewricht met grote beperkingen!

De avond is gevuld met verschillende specialisten en experts die vanuit hun vakgebied een gepassioneerd betoog zullen houden, o.a. diverse elleboogspecialisten, een docent anatomie, een vooraanstaand traumachirurg, de mede initiatiefnemer van elleboogkliniek.nl en onze eigen sportarts Bas Veger en sportfysiotherapeut Toon Ebben.

Na afloop van het congres ben je o.a. op de hoogte van de anatomische verhoudingen van de elleboog, de opvang van een sporter met elleboogklachten op de SEH, afwegingen bij de triage van elleboogletsels, de voor- en nadelen van operatief ingrijpen t.o.v. gerichte fysiotherapie en de achtergrond van behandeling en revalidatie. 

Schrijf je nu in voor het SportmedX Sportcongres op 28 november in Theater De Storm in Winterswijk! Bekijk ook het programma.


Wij zijn trots op onze sponsoren die het Sportcongres mede mogelijk maken:

SportmedX Sportcongres 2016 - De elleboog: klein gewricht, grote beperkingen!
Lees meer...

Wekelijkse groepstrainingen op vrijdag geannuleerd

Door omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt om de wekelijkse groepstrainingen op vrijdag tot nader bericht te annuleren. 
Onze excuses voor het ongemak. We doen onze uiterste best om zo snel mogelijk een passende oplossing te bieden.

De wekelijkse groepstraining op woensdag gaat wel door. Ook de groepstrainingen op maandag worden weer hervat.


SMA Oost Nederland gaat verder als SportmedX!

Het is officieel! SMA Oost Nederland gaat verder als SportmedX. Dit betekent dat je nu ook in Almelo, Apeldoorn, Deventer en Enschede op de juiste plek bent voor het spreekuur van de sportarts, sportmedische onderzoeken en verplichte sportkeuringen.

Lees meer...

Wist je dat?


Sporters en toeschouwers opgelet: het wordt warm!

Sporten bij zeer warm weer is onverstandig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geeft Sportzorg.nl een aantal adviezen en informatie om te zorgen dat je verantwoord kunt blijven sporten.

Lees meer...

Prijsuitreiking loterij Collegiaal tegen Kanker

Dinsdag 21 juni 2016 vond de prijsuitreiking plaats van de loterij van Collegiaal tegen Kanker bij de Pedaleur in Doetinchem. De opbrengst van de loterij bedroeg €7.300,- en komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Lees meer...

Trauma- en sportchirurg Van Thiel aan het roer van SportmedX

Met ingang van 1 april 2016 heeft  Tom van Thiel, trauma- en sportchirurg in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) Winterswijk, zijn werkzaamheden voor de vakgroep Chirurgie beëindigd. Al in een eerder stadium koos Van Thiel ervoor SportmedX, dat in september 2013 als voortzetting van het chirurgisch sportspreekuur werd opgezet, verder in de markt te zetten.

Lees meer...
Archief "Uitgelicht"
© 2016 SportmedX | Webdesign: HPU internet services